arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash


Artikler

5 tips til å gjøre hverdagen din enklere!


Raske løsninger er ofte noe som blir forbundet med mindre bra valg og dårlig samvittighet, men slik trenger det slettes ikke å være! Sjekk ut Susanne`s 5 beste tips for en enklere hverdag!


5 tips til å gjøre hverdagen din enklere!


Om det er barnehage, skole, jobb, venner, familie, idrett eller andre fritidsaktiviteter som fyller dagen din med positivt stress, så vil nok alle kjenne seg igjen i at tiden ikke alltid strekker til - eller, som oftest, ikke strekker til. Da er det fint å kunne gjøre enkle grep som gjør hverdagen litt enklere, slik at du får enda litt mer tid til å bruke på det som gjør deg lykkelig. 

1. Ukeshandling

Ja, du har nok hørt det før, men om du klarer å ukeshandle så vil du se at du sparer både tid og penger! Du vil også slippe hodebryet med «hva skal vi ha til middag» siden alternativene allerede er i hus. Personlig merker jeg at det er lettere å komme forberedt til butikken når jeg ukeshandler, og at jeg slipper å bli fristet av godteriseksjonen flere ganger i uken.

Om du sliter med å finne inspirasjon til hvilke retter du skal handle inn til så bruker jeg disse sidene for inspirasjon: https://meny.no/oppskrifter/, https://lindastuhaug.no/, https://lauritz-aalesund.no/blogs/oppskrifter 

2. Lag mat som kan brukes i flere dager

Dette er et tips som fungerer helt fantastisk hjemme hos oss. Den dagen vi ukeshandler lager vi for eksempel en stor grønn salat som vi kan ha i mange dager som tilbehør til laks, kylling, lasagne og taco. Lager vi suppe så passer vi også alltid på å lage ekstra mye slik at vi også kan spise den dagen etter. Om du synes det er kjedelig å spise samme suppe 2 dager på rad kan du for eksempel bruke forskjellig tilbehør for å gjøre en forskjell. Blomkålsuppe kan du for eksempel toppe med sprøstekt bacon og hakket purreløk ene dagen, og toppe med krydderstekte kikerter og hakket persille andre dagen. Pastasalat er også en rett som holder seg godt i flere dager, og som er lett å variere tilbehøret til.

3. Gi alt et hjem

Hvor mye tid og energi bruker du i løpet av en dag på å lete etter ting? Og er det ikke rart at «alt» forsvinner når du er på vei ut døren og er allerede sent ute?

Hvis du gir alt du har et «hjem», vil det være mye enklere å finne det du trenger og å holde det ryddig hjemme.

4. Forbered mat til hektiske dager

De hektiske dagene der du helst trenger at maten lager seg selv vil komme, og da er det nydelig at maten faktisk kan lage seg selv. Lag retter som lasagne, pizza, pai, fiskekaker, karbonader, fiskegrateng eller kjøttsuppe en dag du har tid, og frys de ned i porsjonsstørrelser. Da er det enkelt å la de lage seg selv i stekepannen eller i ovnen. Har du kanskje allerede laget en stor salat den uken så har du til og med tilbehøret klart!

5. Raske løsninger trenger ikke å være usunne

Rask mat/Hurtigmat/«fast food» er ofte forbundet med usunn mat, men du kan fint lage sunn mat der hele familien får i seg det de trenger av næringsstoffer – raskt og enkelt.

Bruker du tipsene over, der dere planlegger ukene og lager ekstra mat de dagene dere der det er mindre hektisk, vil dere se at dere kan lage sunn og næringsrik mat på kort tid. Et annet tips for å få i familien viktige næringsstoffer er å toppe rettene med Lauritz Olivenolje med Omega3. Disse oljene kommer i smakene basilikum, hvitløk, sitron og naturell og det skal faktisk bare 0,5 spiseskje over maten for å få i seg den anbefalte dagsdosen av omega-3.

Håper disse tipsene kan bidra til at hverdagen din blir litt lettere – det har i hvert fall vår blitt!