arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

For gravide og ammende


 

  

At man får i seg nok DHA er ekstremt viktig under graviditet og amming – både for mor og barn. Hjernen vår er avhengig av DHA for riktig vekst og utvikling, og dette er særlig viktig frem til barnet er to år.

Lauritz Olivenolje med Omega3 inneholder 40% torskolje og er rik på DHA.

Et kosthold rikt på omega-3 bidrar også til å opprettholde kroppens normale funksjoner og prosesser under graviditeten. I tillegg er omega-3 viktig for normal utvikling av barnets syn, øyne og hjerne under graviditeten og i de første månedene etter fødselen.

Bestill Lauritz Olivenolje med Omega3 her

En nylig undersøkelse viser at kvinner som tar omega-3 under graviditeten har en minsket risiko for tidlig fødsel (mindre enn 34 -37 uker), og for å få undervektige barn (mindre enn 2500g). Helsedirektoratet anbefaler gravide å konsumere minst 200 mg av fettsyren DHA per dag. Dette kommer da i tillegg til de 250 mg EPA+DHA som man blir anbefalt.

Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (Europen Food Safety Authority - EFSA) har på grunnlag av flere sterke studier på omega-3 en helsepåstand om rollen DHA har i å støtte en normal utvikling av hjerne-, øye- og synsfunksjoner til fosteret og til spedbarn opp til 12 måneder. EFSA anbefaler gravide og ammende mødre et daglig inntak av 200 mg DHA i tillegg til den anbefalte daglige dosen av EPA og DHA som er 250 mg EPA og DHA.*

Bruker du 0,5 spiseskje med Lauritz Olivenolje med Omega-3 i det daglige kostholdet ditt vil du og barnet ditt få i dere den anbefalte mengden de viktige omega-3 fettsyrene EPA+DHA.


Her kan du finne tips til hvordan du kan bruke Lauritz Olivenolje med omega3 i kostholdet ditt

 

 

 EFSA (European Food Safety Authority) Helsepåstander

*Mors inntak av DHA bidrar til normal utvikling av øynene hos fostre og diende spedbarn. For gravide og ammende kvinner. Nyttevirkningen oppnås med et daglig inntak av DHA på 200 mg i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av omega-3 fettsyrer for voksne som er 250 mg DHA og EPA.
Mors inntak av DHA bidrar til normal utvikling av hjernen hos fostre og diende spedbarn. For gravide og ammende kvinner. Nyttevirkningen oppnås med et daglig inntak av DHA på 200 mg i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av omega-3 fettsyrer for voksne som er 250 mg DHA og EPA.