arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Hjerte-, hjerne- og øyehelse


 

To av de viktigste grunnene til å få i seg tilstrekkelig omega-3, er en sunn hjerte- og hjernehelse. De positive effektene for hjertet og kretsløpet er kanskje de aller mest omtalte. 

 
Hjerte

Omega-3 kan ifølge LHL (Landsforeningen for hjerte- og lungesyke) gi redusert hvilepuls, samt lavere risiko for hjertearytmier og blodpropp. Det er gjennomført over 4 000 studier på mennesker der man blant annet har funnet ut at omega-3 også hjelper med å bevare et sunt blodtrykk og et sunt triglyseridnivå. *


Hjerne

Fett utgjør en stor del av menneskets hjernevev og omega-3 fettsyren DHA utgjør en signifikant prosentdel av fettet vi har i hjernen. På samme måte som kalsium er essensielt for at kroppen skal bygge sterke ben, må hjernen ha DHA for å kunne utvikle seg optimalt.

Nevroner i hjernen prosesserer og overfører elektriske og kjemiske “meldinger” som gjør at kroppen vår kan fungere som normalt. Nevroner er rike på DHA, og derfor vil en diett med mangel på DHA frata nervesystemet et kritisk næringsstoff som kan svekke hjernens evne til å fungere optimalt.

Kognisjon er mental prosessering som inkluderer arbeidsminne, forståelse og produsering av språk, beregning, resonnering, problemløsning og beslutningstaking. Når vi eldes, presterer hjernen vår naturlig ikke på samme måte som den gjorde i de yngre årene. En levetid med sunne vaner, inkludert å få i seg nok omega-3, kan hjelpe.**

Øyne

Omega-3-fettsyren DHA finnes i store mengder i netthinnen i øyet – som er den delen av øyet som er ansvarlig for å se under ulike lysforhold. Mens omega-3-fettsyrene er viktig for øyehelsen gjennom hele livet, er de spesielt kritiske under graviditet og under spedbarnets utvikling.***


Lauritz Olivenolje med Omega-3 består av 40% norsk torskolje og er rik på de viktige omega-3-fettsyrene EPA og DHA.

  

EFSA (European Food Safety Authority) Helsepåstander

*EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
DHA og EPA bidrar til å opprettholde normale triglyseridnivåer i blodet. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 2 g EPA og DHA. Daglig inntak på 5 g EPA og DHA kombinert må ikke overskrides.
DHA og EPA bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 3 g EPA og DHA. Daglig inntak på 5 g EPA og DHA kombinert må ikke overskrides.

**DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA.
Mors inntak av DHA bidrar til normal utvikling av hjernen hos fostre og diende spedbarn. For gravide og ammende kvinner. Nyttevirkningen oppnås med et daglig inntak av DHA på 200 mg i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av omega-3 fettsyrer for voksne som er 250 mg DHA og EPA.

***DHA bidrar til å opprettholde normalt syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. Mors inntak av DHA bidrar til normal utvikling av øynene hos fostre og diende spedbarn. For gravide og ammende kvinner. Nyttevirkningen oppnås med et daglig inntak av DHA på 200 mg i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av omega-3 fettsyrer for voksne som er 250 mg DHA og EPA.