arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Bærekraft


Akkurat som bestefaren vår, Lauritz, er vi opptatt av å respektere naturen og forvalte den slik at den tas vare på til fremtidige generasjoner.

All torskoljen vi bruker i produktene våre kommer fra norske fiskeri som er sertifisert som bærekraftig av Marine Stewardship Council (MSC). Oljen blir laget fra restråstoff fra filetproduksjon, og på den måten bidrar vi til å utnytte hele fisken. 

 

 

 

Torskoljen

Produktene våre blir produsert av Pharma Marine, som er søsterselskapet vårt. De har et tett samarbeid med 7 fiskebåter (CodMarine Fleet). Ombord i båtene tar man ut fileten og lager råoljen innen 6 timer etter at fisken er fisket. Når båten kommer til land, blir oljen sendt rett til Pharma Marine sine produksjonslokaler på Terøy, Ålesund, der oljen blir raffinert og blandet med økologisk extra virgin olivenolje før den blir tappet på flasker.

Pharma Marine deler de samme verdiene som oss og tenker bærekraft i alt de gjør. De utnytter råvarene 100% og bruker restfraksjoner til å produsere energi som blir brukt i produksjonen. Restvarmen fra produksjonen blir deretter brukt til å varme opp lokalene, og sjøvann blir brukt til nedkjøling av ulike prosesser.

Her kan du lære mer om omega-3-oljen (CodMarine®) som blir brukt i Lauritz-produktene 

Olivenoljen

Lauritz Olivenolje med Omega3 inneholder økologisk extra virgin olivenolje fra Terra Creta. De fleste oliventrærne er eid av familier, der trærne har gått i arv gjennom generasjoner. Bærekraftig innhøsting og produksjon er helt sentralt.

Så snart olivenene er høstet, fraktes de rett til Terra Creta – der olivenoljen produseres samme dag. All olivenoljen vi bruker er økologisk og sporbar. Produksjonen krever ikke vann eller tilsetningsstoffer og det som er igjen etter produksjonen blir benyttet i biprodukt. I tillegg går fabrikkens lys og ventilasjon på solenergi.

 

Bærekraftsertifiseringer

Bærekraftsertifiseringen, Marine Stewardship Counsil (MSC), blir ofte omtalt som gullstandarden når det kommer til sertifiseringer av sjømat.

Vi er stolte av at all torskoljen vår har denne sertifiseringen. Derfor ser du merket med den blå fisken på produktene våre. For å få sertifiseringen må disse tre punktene være på plass og dokumenteres:

1. Bærekraftige fiskebestander

Fisket må være på et nivå som sikrer at det kan fortsette på ubestemt tid og at fiskebestanden kan forbli produktiv og sunn.

2. Minimere miljøpåvirkningen

Hva er virkningene av fisket? Fisket må forvaltes nøye og med omhu slik at andre arter og livsmiljøer i økosystemet forblir sunne

3. Effektiv fiskeriforvaltning

Er fiskeriet godt forvaltet? MSC-sertifiserte fiskerier må overholde gjeldende lover og kunne tilpasse seg til skiftende miljøforhold.