arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash


Artikler

Formet gjennom generasjoner


Formet gjennom generasjoner


Det er rart å tenke tilbake på alle de små tingene som har formet oss, helt uten at vi var klar over det. En stor søskenflokk, to hardtarbeidende foreldre og fire besteforeldre som skjemte oss bort med både visdom og omsorg. 

Vi vokste opp på Helland, ei lita bygd utenfor Ålesund. Vi bodde i samme hus som besta og besten, han dere kjenner som Lauritz. Vi hadde et tett forhold der de oppvartet oss med alt fra middag i en travel hverdag til å reparere ødelagte leker. Følelsen av å ramle inn døra etter skole og barnehage for å så kjenne middagslukta - Åh, besta har laga middag! Ikke mye kunne slå den gleden. Og så var det bare å benke seg rundt bordet. Ei besta som alltid kjøpte inn ekstra ketchup og oboy i tilfelle vi gikk tom... 

Besten hadde alltid ekstra batteri og kunne fikse alt. Etter at vi flytta fra Helland til Håhjem så kom han nesten hver dag - for på en gård så er det alltid noe som må fikses! På Håhjem bor vi i nabohuset til dei andre to besteforeldra våre. Vallebesta lager også store gryter med middag til barn og barnebarn. Hun har i tillegg lært oss om slakting og hvordan ta best mulig vare på råvarene naturen gir oss. Det som høstes skal brukes og ingenting skal gå til spille.

Dette er verdier vi har fått fra begge sider av familien. Helt tilbake til da ordet bærekraft ikke var en del av det norske språket, arbeidet besten med å finne løsninger som lot bærekraft og gründerånd gå hånd i hånd. Produksjon av fiskolje for å utnytte hele fisken var en viktig del av dette arbeidet. Å være omgitt av omsorgspersoner med dette fokuset, gründerånden og en arbeidsmoral som ikke ligner på noe annet vi har sett, har formet oss.

Vi var ikke klar over det da, men nå vet vi at alt dette har vært med på å lede oss hit vi står i dag, som eiere av en serie produkter tuftet på stolte mattradisjoner og troen på de gode helseeffektene fra det sunnmørske matfatet – havet. Tusen takk for all kunnskap og gode holdninger som har gått i arv - vi skal sørge for at de finner veien videre.

Med disse produktene ønsker vi å hedre våre besteforeldre og spesielt Lauritz som gikk bort i 2017.