arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash


Artikler

Slik dekker du julebordet!


Slik dekker du julebordet!


 

Sett på julemusikk, fyr opp i peisen, dekk bordet og gled deg til å ta imot gjestene. Det er dette julen handler om! Følelsen av å glede seg med senkede skuldre, et julepyntet hjem og lukten av deilig julemat som fyller huset.

Jeg elsker å være vertinne og ønske gjestene mine velkommen rundt et bord jeg har kost meg med å dekke. Mange stresser i forkant når de skal dekke bord, men dersom du koser deg med dekkingen – da blir bordet bra og dette merker gjestene dine også. Så hjelper det selvfølgelig med rikelig av levende lys!

 

 

 

Det er noe helt spesielt å dekke bord på låven. Med rustikke materialer over alt, bålpanne i døråpningen og massevis av levende lys og lyslenker blir stemningen komplett.

Dette bordet har jeg dekket i kjent, rustikk stil og blandet stentøy, tre og tekstiler i lin. Siden det er jul har jeg i tillegg laget en liten gave som også fungerer som bordkort til alle gjestene. Veldig stas for gjestene å få – enda mer stas å gi.

                     

 

 


Gavene består av porsjonsposer med alle smakene olivenoljene fra Lauritz Ålesund. Her har jeg rett og slett bare tatt ut posene fra eskene og fordelt alle smakene i hver sin liten cellofanpose. Bordkortene er til/fra lapper i bjørk jeg hadde liggende som jeg har skrevet på med tusj og festet med hamptau. Posene satte jeg i litt knørvet, brunt silkepapir og puttet dem i gamle Norgesglass og dekorerte med en liten kvist einer. En fin måte å introdusere gjestene til Lauritz Ålesund sine digge produkter også!
Jeg håper du fikk noen tips eller to fra meg og julebordet. Husk at «alt er lov» når man dekker bord og uansett hvordan bordet blir, så er det menneskene rundt bordet som virkelig betyr noe.

Ønsker deg og dine en nydelig og fredfull jul!

Klem fra Amalie (@svenngaarden)