Aioli er et det perfekte tilbehøret til reker, hamburger, pommes frites eller til å smøre på en deilig, nystekt focaccia!
Alt du trenger er:
- 3 Eggeplommer
- 2 ts sennep
- 1 ts salt
- Pepper
- 2 ss eddik
- 2 ss sitronsaft
- Lauritz Olivenolje med Omega3, hvitløksmak
- 1,5 dl soyaolje
- 1,5 dl Lauritz Organic extra virgin olivenolje
Slik gjør du:
-
Ha eggeplommer og salt i en blender og bland godt til de er lyse og tykke. Bland inn pepper, sennep og Lauritz Olivenolje med Omega3 med hvitløkssmak, og halvparten av sitronsaft og eddik.
-
Spe forsiktig med oljen mens du fortsetter å vispe. Øk etter hvert mengden olje. Pass på at aiolien hele tiden er glatt og blank. Blir den for tykk kan du justere konsistensen med litt vann.
-
Smak til med krydder, Lauritz Olivenolje med Omega3 med hvitløkssmak og sitron og eddik. Synes du aiolien smaker for mye egg, kan du fortsette å spe inn mer olje.
-
Du vet at aiolien er ferdig når det er blitt så tykk at den holder fasongen.