Oppskrifter
Blomkål- og brokkolisuppe

Du trenger, ca. 4 personer
- 1-2 løk, grovhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stor blomkål, i buketter
- 1 stor brokkoli, i buketter
- 15 dl kyllingkraft, eller utblandet kyllingbuljong/fond
- 2-3 dl fløte eller 200-300 g creme fraiche eller 2-3 dl kokosmelk (ikke light)
- salt og pepper
- smør eller olje til steiking
Topping
- Sprøstekt bacon
- Lauritz Olivenolje med Omega3 med valgfri smak
Slik gjør du:
Stek løk og hvitløk i smør/olje til den er blank. Tilsett blomkål, brokkoli og kraft. Kok opp og la det småkoke i 15-20 minutt, til grønnsakene er godt møre.
Mos suppa klumpfri med stavmiksar. Tilsett deretter fløte/creme fraiche/kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med mer veske om du ønsker en tynnere konsistens på suppa.
Server suppa med bacon, Lauritz Olivenolje med Omega3 og sprøstekt lompetoast!
Tips:
Sprøstekt lompetoast (2 lomper pr. person)
- litt pesto
- spekeskinke
- raspet ost
Smør halve lompen med pesto, ha over spekeskinke og litt ost. Stek lompetoasten på litt over middels varme i steikepanna på begge sider. Den skal bli godt stekt – for det er da den er sprø 🙂 Like gode varme som lunka eller kalde!