Oppskrifter
Focaccia
Hjemmelaget, saftig og ferskt focacciabrød er noe av det beste. Med sin luftige og litt sprøe konsistens, passer den perfekt som tilbehør til diverse middager, ved siden av en frisk salat eller som en sandwich med deilig fyll.
Focaccia kan toppes med forskjellige ingredienser som soltørkede tomater, oliven, hvitløk, fersk rosmarin eller parmesan.
Alt du trenger er:
- 1 kg hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 2 ts salt
- 6 dl vann
- 4-5 kvister rosmarin
- 3 klyper havsalt
- 1 håndfull oliven
- 2 dl Lauritz Organic extra virgin olivenolje
- Lauritz Olivenolje med Omega3, hvitløksmak
Slik gjør du:
-
Bland sammen alt det tørre. Så tilsetter du lunkent vann og elter deigen til den er smidig. Dekk til bollen og la den heve i ca. 45 minutter til den har doblet seg i størrelse.
-
Smør en ildfast form med halvparten av Lauritz Organic extra virgin olivenolje, ha deigen og trykk den ut i formen. Lag små hull over deigen og fordel over resten av olivenoljen. Fordel over oliven, litt havsalt og rosmarin.
-
Stekes i ovenen på 220 grader på nederste rille i ca 25-30 minutter. Avkjøl på rist og server sammen med Lauritz Olivenolje med Omega3, hvitløksmak.
Velbekomme!