Gazpacho er en nydelig grønnsakssuppe og nasjonalrett i Spania. Denne kan nytes både kald og varm.
Du trenger:
Suppe:
- 1 kg tomater
- 1 stk. paprika, renset
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 ts sukker
- 2 ss sherryeddik
- 2 ss Lauritz Olivenolje med Omega3 med hvitløkssmak
Topping:
- 1 agurk, i terninger
- 1 tomat, i terninger
- 1 rødløk, i terninger
- timian
- sitronsaft
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Start med å kutte alle ingrediensene til toppingen, bland sammen i en bolle. Smak til med salt og pepper
- Så lager du suppen; Finn frem en blender, grovhakk alt det grønne og kjør sammen til en tykk konsistens. Så tilsetter du sukker, eddik og kjører videre. Smak til med salt og pepper.
- Til slutt blender du forsiktig inn Lauritz Olivenolje med Omega3. Sil suppen og la den stå kaldt frem til servering.
- Topp med grønnsaker og nyt!