arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash


Oppskrifter

Gresk gyros


Drøm deg bort til de greske øyer med denne herlige oppskriften på gyros med tzatziki. 


Gresk gyros


Denne smakfulle oppskriften er både en slager hjemme med familien, og når du inviterer vennegjengen til en gresk aften!

Du trenger:

Lefser:
Denne gir ca. 8 lefser

 • 600 g hvetemel
 • 600 g gresk yoghurt
 • 4 ts bakepulver
 • 2 ts salt

Tzatziki:

Servering:

 • Hjemmelaget fries/potetbåter
 • Ønsket grønnsaker

Slik gjør du:

 1. Start med å kutte opp poteter og legg de i en ildfast form. Hell over olje, salt og pepper og sett de i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, til potetene er gylne. 
 2. Start så med deigen til lefsene, slik at den kan stå i noen minutter å hvile.
 3. Mens deigen hviler kan du starte med å steke kjøttet. Ha olivenolje og kjøttet i en panne. Dryss over krydder, hakket løk og hvitløk og stek til kjøttet er gjennomstekt.
 4. Riv agurk med et rivjern, og skvis ut mest mulig vann av agurken. Ha revet agurk, gresk yoghurt, salt, pepper, en skvis sitron i en skål. Tilsett Lauritz Olivenolje med Omega3 med hvitløkssmak og bland alt sammen.
 5. Kjevle så ut deigen til passelig størrelse og stek dem i en tørr stekepanne på middels til høy varme. Når lefsene er ferdig stekt legger du dem i et fuktig kjøkkenhåndkle, slik de holder seg myke og gode.
 6. Fyll lefsene med kjøtt, hjemmelaget fries, tzatziki og ønsket grønnsaker.
  Velbekomme!

 

Tips: 

Dersom du har litt tid til overs blir kjøttet ekstra godt om du legger det i marinade over natten. I tillegg til rødløk, hvitløk og krydder, tilsetter du da 3 ss Lauritz Extra Virgin Olivenolje, 1 ss rødvinseddik, 1 ss flytende honning og en liten skvis av en sitron. Legg den i kjøleskapet til dagen etter og ta den frem en liten stund før det skal stekes. 

 

Bestill produktene her