Pasta slår aldri feil! Denne retten kan du enkelt servere som en vegetarrett, med fisk, kylling eller for eksempel kjøttboller. Har du middagsrester igjen, er denne også veldig god som lunsj dagen etter.
Du trenger:
- 400 g pasta
- 200 g cherrytomater, delt i 2
- 2 fedd hvitløk
- 100 g ruccola
- 100 g fersk mozzarella
Rød pesto:
- 150 g soltørkede tomater
- 60 g revet parmesan
- 60 g pinjekjerner
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 potte frisk basilikum
- 1-1,5 dl Lauritz Olivenolje med Omega3 med basilikumsmak
- Salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
- Start med den røde pestoen; Tilsett soltørkede tomater, revet parmesan, pinjekjerner, finhakket hvitløk og basilikum og kjør det til ønsket konsistens med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Helt til slutt kjører du pestoen forsiktig med Lauritz Olivenolje med Omega3.
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Imens pastaen koker legger du hele hvitløksfedd og tomater i en liten kjele. La det putre på svak varme til pastaen er ferdigkokt.
- Ta ut hvitløksfeddene og bland tomatene sammen med pasta, rød pesto etter smak, ruccola og mozzarella. Legg over på serveringsfat og topp gjerne med mer basilikum hvis du ønsker det.